Sterk teamwerk

Ons multidisciplinair team (leerkrachten en paramedisch personeel) werkt heel nauw samen. We stemmen continue af over de aanpak en evolutie van onze leerlingen.

We zijn een open school en werken heel veel samen met externe partners. Zo zorgen we voor de beste begeleiding van onze leerlingen.

Ook ouders, grootouders of voogden zijn voor ons belangrijke partners. We luisteren naar hun verhaal en hun ervaringen. Zij zijn immers experten in het interpreteren van het gedrag van hun kind en in het inschatten van emoties, kennis en vaardigheden. 

Buiten spelen

Bij ons op school kan je lekker buiten ravotten. 

We hebben een grote avontuurlijke speelplaats met verschillende speeltoestellen, wilgenhutten, een zandbak, een buitenkeuken, …

Ook natuureducatie vinden we belangrijk. We werken samen in de moestuin, maken een bijenhotel of doen andere natuureducatieve activiteiten.

Gezamenlijk forum

Het forum is een klasoverschrijdend ontmoetings- en toonmoment dat regelmatig georganiseerd wordt op school.

Klassen tonen wat ze geleerd hebben en rond welke projecten ze gewerkt hebben. Ook de individuele talenten van onze leerlingen mogen op het forum aan bod komen.

Elk forum wordt georganiseerd rond een bepaald thema. Sommige thema’s komen jaarlijks terug, andere thema’s niet. 

Zo is er bijvoorbeeld het boekenforum, het openingsforum, het forum van de Voorleesweek, het nieuwjaarsforum, het gedichtenforum, …

Sport & beweging

We willen graag dat kinderen hun energie kwijt kunnen op school. Daarom bieden we veel sportmogelijkheden op onze verschillende speelplaatsen.

Zo hebben we onder meer een fietsspeelplaats en een voetbal– en basketbalspeelplaats. 

Samen met onze leerlingen legden we een Finse looppiste aan, waarvan het parcours helemaal rond de school loopt. We beschikken ook over een verhard rolwagenpad.

Rust & beleving

Elk kind komt op een andere manier tot rust. Als school vinden we het belangrijk om verschillende soorten rustige plekken te voorzien, zowel in de gangen als buiten op de speelplaatsen.

We hebben daarnaast ook enkele belevingsplekken ingericht, zoals onze rust- en snoezelruimte of onze aparte belevingstuin. Zij bieden een heleboel fijne prikkels om te ontdekken en ervaren.

Voor sommige kinderen is contact met dieren heel belangrijk. Ze vinden het fijn om met hen bezig te zijn of vinden rust in het verzorgen van de dieren. Ook dat kan bij ons op school!